Yüregine Sor Film Özeti




Yusuf Kunçeli'den Engeli Kendinden Büyük Bir AŞk Hikayesi...
Yüregine Sor,10 film çekmiş,Türkiye'de ve uluslar arası arenada çeşitli ödüller kazanmış Yönetmen Yusuf Kunçeli'nin ''ilk filmim'' diye tanımladıgı bir proje.Senaryosu 5 yılda tamamlanan Yüregine Sor,2009 yılında kültür bakanlığı'ndan film yapım desteği aldı.

Eylül'de çekimleri başlayan film;Osmanlının son dönemlerinde Doğu Karadeniz'de yaşanan bir yasak aşk hikayesi.Sevdalılardan biri müslüman görünmesine rağmen gizli din taşıyordu,Hristiyandı.

Bu aşkın engeli farklı dinlerdi,ayrımcılıktı.

Karadeniz'in hırçınlığı, inancın gözü ,sevdanın büyüklüğü,sınırların keskinliği bu aşk hikayesinde toplandı.Ve bu aşkın çevresine benzemiş hikayeler,bir dönemin yaşanmışlıklarına ışık tutarken,bir yandanda bölgesel sosyokültürel zenginlikleri gün ışığına çıkıyor.

Özünde bir dramı anlatan,içinde farklı tatların keşfedileceği Yüregine Sor,saf bir aşkın büyüklüğüyle kalplere dokunacak; renkleri,karadeniz'e has dokusu,büyüleyici doğa görüntüleri; dönemden görselleri,gerçek/gerçek üstü dengeleri,hayata dair keyif pencereleriyle renklenecek.

Yüreğine Sor, yıldız gençler,izleyicinin dizilerden tanıyıp sevdiği oyuncular,yıllarını sahneye vermiş ustalardan oluşan geniş oyuncu kadrosuyla bir sinema ziyafeti...Kahramanların filmin masalsı yanıyla bütünleşecek canlı, Anadolu renkleriyle tasarlanmış giysileri,Karadeniz'in yeşil doğası içinde parlıyor.Film müziği,ruhunu ve kalkışını Karadeniz'den alıyor ve evrensele doğru açılıyor.

Sevda'ya Durmak özetle,tüm samimiyeti,doğallığı ama aynı zamanda olanaksızlığıyla yaşanan,engeli din olan,güçlü bir aşk hikayesi.

Şubat 2010'da vizyona girecek olan Yüregine Sor,izleyiciyi ''inanç farklılığı,doyasıya yaşanmak yaşanmak istenen bir aşkın önünde durmalı mı? '' sorusuyla başbaşa bırakacak.

0 yorum:

Yorum Gönder